Kwaliteit   |   Contact   |   Het Beste

Piglet Acid & Pig Acid

Pig Acid P  -  Piglet Acid F  -  Piglet Acid SB

De toepassing van organische zuren (en hun zouten) wordt algemeen aanvaard in diervoeding. Naast een verbeterde diervoederhygiëne kunnen de zuren in het dier bijvoorbeeld als een energiebron en bron van benodigde mineralen worden ingezet.

De organische zuren waarop Piglet Acid gebaseerd is, zijn effectief tegen verschillende micro-organismen. Van Melkzuur, Mierenzuur en Azijnzuur is aangetoond dat ze de groei van pathogene bacteriën remmen, terwijl benzoëzuur (in Piglet Acid SB en Pig Acid P) de laagste MIC heeft en ook nog eens effectief werkt tegen schimmels en gisten.

De werking van organische zuren tegen micro-organismen is niet alleen gebaseerd op de verlaging van de pH, maar ook op de antibacteriele werking van de niet-geioniseerde zuren. Alleen het niet-geioniseerde zuur kan de cel van de bacteriën binnendringen en belangrijke celfuncties remmen, waardoor de groei ervan wordt verstoord.

Fosforzuur (met een zeer lage pKa-waarde) wordt toegevoegd in producten voor biggen, om de organische zuren met hogere pKa-waarden, méér in hun niet-geioniseerde (effectieve) vorm te krijgen.

De producten bevatten ook "zure" calciumionen, waardoor krijt uit de voersamenstelling kan worden gehaald, met als gevolg dat de buffercapaciteit van het voer lager wordt. Dit is vooral belangrijk voor jonge dieren, die nog een lagere maagzuur-productie hebben.

Een lagere buffercapaciteit van het voer resulteert ook in een groter percentage niet geioniseerde (dus effectieve!) moleculen van de toegevoegde organische zuren.

Naast hun voedingswaarde, geven melkzuur en citroenzuur ook nog eens een betere voeropname, vanwege de goede smaak.

Piglet Acid is niet  corrosief, geurloos en eenvoudig te verwerken.

Piglet Acid in voer resulteert in verbeterde groei (10-30%) en ook de voederconversie (5-20%) wordt verbeterd.

Proefresultaten van de Pig Acid P, Piglet Acid F & Piglet Acid SB versies zijn beschikbaar.

Conclusie

Bij de toepassing van Piglet Acid worden de effecten van verschillende organische zuren en 'zure' calcium ionen optimaal gecombineerd. Ook wordt de buffercapaciteit van het voer verlaagd. Al deze factoren dragen ertoe bij dat de technische resultaten enorm worden verbeterd.

FF Chemicals BV    |    Meetlat 8    |    4251 LX Werkendam   |    Nederland    |    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.