Kwaliteit   |   Contact   |   Het Beste

FF Antimould

FF ANTIMOULD  &  FF ANTIMOULD 64 PB+

Schimmels zijn verontreinigingen afkomstig uit de bodem, die zichtbaar zijn als schimmelsporen. Deze sporen infecteren het gewas, waarin de sporen zich verder zullen ontwikkelen. Schimmels (of schimmelsporen) zijn al aanwezig in het gewas op het moment van oogsten. Schimmels produceren mycotoxinen: zeer schadelijke, toxische moleculen voor dieren. Een ander negatief gevolg van de vorming van schimmels in voeder en granen is de productie van water en warmte.

Warmte is misschien de beste indicator voor schimmelgroei. Het kan reeds enkele uren na het opslaan van de korrels of het graan worden waargenomen. Omdat voerkorrels zeer slechte geleiders zijn, zal de temperatuur lokaal toenemen. Samen met het vrijgekomen vocht creëert dit optimale omstandigheden voor schimmels om te groeien (wat betekent dat er een vicieuze cirkel is ontstaat).

De aanwezigheid van vocht en mycelium resulteert in een moeilijke passage van graan of voer in de silo. Er is een hechting van schimmel op de silowanden, waardoor een volledige lediging van de silo niet mogelijk is. Dit is een nieuwe bron van besmetting voor de volgende levering.

Schimmels hebben energie nodig om te groeien, wat de hoeveelheid vitamines, aminozuren en ruwe energie in het graan drastisch verlaagt, waardoor de kwaliteit en waarde van het graan aanzienlijk wordt verminderd. Het kan een toevoeging van zo'n 4% extra vet aan rantsoenen met beschimmelde maïs vereisen om dezelfde groei en voederefficiëntie te bereiken die wordt geleverd door maïs van goede kwaliteit.

Schimmels kunnen groeien onder bepaalde omstandigheden zoals de minimale wateractiviteit (Aw-waarde) die direct verband houdt met het vochtgehalte in granen en de opslagtemperatuur. De minimale Aw-waarde voor schimmels om te kunnen groeien is slechts 0,60 tot 0,65 (Xeromyces en Aspergillus). Deze waarde komt overeen met een vochtgehalte in graan van 11% (Aw = 0,25 - 0,65). Dit betekent dat de schimmelontwikkeling kan worden verminderd als de totale luchtvochtigheid lager is dan 11%. Drogen van granen tot dit niveau is mogelijk, maar het is duur en kost ook extra energie voor rehydratatie van het voer in het maag-darmkanaal van het dier. Bovendien is het niet zo dat wanneer de totale luchtvochtigheid lager is dan 11%, elk risico op schimmelontwikkeling is verdwenen. Met hoge temperaturen in de silo gedurende de dag, vind er een grote mate van migratie van water plaats (verdamping). Dit water zal tijdens de nacht, bij lagere temperaturen, opnieuw condenseren. Deze enorme lokale toename van vochtniveaus veroorzaakt schimmelontwikkeling in de betreffende zones van de silo. In dat geval is de vicieuze cirkel van schimmelgroei begonnen.

Om de bestaande schimmelgroei in maïs en andere granen te remmen en om verdere schimmelgroei in de silo te stoppen (bij een vochtgehalte van meer dan 11%, of tijdens veranderende weerspatronen - zowel snel veranderende temperaturen, of koude nachten / warme dagen -), is een effectieve antischimmel-oplossing nodig.

FF Antimould 64 PB+ is een synergistisch mengsel van conserveermiddelen en oppervlakteactieve stoffen voor de bestrijding van schimmels in granen en voeder. FF Antimould 64 PB+ vermindert schimmels en remt verdere schimmelgroei.

Het product is met ammonia behandeld om het niet-corrosief te maken voor (gewoon) koolstofstaal. FF Antimould 64 PB+ is 225 keer minder corrosief dan pure propionzuur en gemiddeld 81 keer minder corrosief dan producten van concurrenten.

De conserveermiddelen in FF Antimould 64 PB+ zijn propionzuur, ammonium-propionaat en benzoëzuur. FF Chemicals heeft een techniek ontwikkeld om een ​​mengsel van deze componenten, waaronder Benzoëzuur, in vloeibare vorm te produceren.

Propionzuur en ammonium-propionaat staan ​​bekend om hun vermogen om schimmels en gisten te doden. Zouten zijn over het algemeen minder actief dan zuren, maar één belangrijke uitzondering is ammonium di-propionaat. Na het binnendringen in de bacterie- of schimmelcel zal het molecuul opsplitsen in zowel ammonium als propionaat. Beide componenten zijn giftig voor schimmels. Vanwege deze eigenschap komt de activiteit dicht in de buurt van die van pure propionzuur. Alleen heeft FF Antimould 64 PB+ het voordeel dat het niet-corrosief, en veel minder vluchtig is. Daarnaast is het vermogen om te dissociëren in schimmelcellen hoog en de diffusiekwaliteit in voer en korrels is uitstekend.

Een ander uniek punt van FF Antimould 64 PB+ is het feit dat het een hoog gehalte aan Benzoëzuur bevat. De 'minimum inhibition concentration' (MIC / minimale remmingswaarde) van benzoëzuur in schimmels en gisten bij pH 5 is zes keer lager dan die van propionzuur (propionzuur is 'dé referentie'): 0,0173 - 0,130 (% w / w) tegenover 0,10 - 0,50 (w / w%). Dit betekent dat elke 1% Benzoëzuur in vloeibare vorm 6 keer effectiever is dan 1% puur propionzuur.

Dit zorgt ervoor dat FF Antimould 64 PB+ zelfs effectiever tegen schimmels en gisten is, dan pure propionzuur.

De oppervlakteactieve stof (surfactant) geeft een speciale affiniteit voor water om de wateractiviteit (Aw) in voer en granen te reguleren. Zo elimineert het het verdampingsproces en remt vochtmigratie in de silo tijdens veranderende weerpatronen of warme dagen / koude nachten en stopt de vicieuze cirkel van schimmelgroei. Bovendien vermindert het de oppervlaktespanning van het product en verbetert zo de penetratie van FF Antimould 64 PB+ in de voeder- en grondstofdeeltjes. Dit zorgt dus voor een lager doseerniveau.

Vanwege de waterbindende eigenschappen maakt FF Antimould 64 PB+ 'Moisture Optimisation Programs' (MOP / vocht optimalisatie programma's) mogelijk, waarbij extra toevoeging van stoom of water tijdens het pelletiseerproces mogelijk is, zonder het risico op schimmelontwikkeling door vrij water. De combinatie van FF Antimould 64 PB+, samen met een toevoeging van 1.5% water in persmeel is een effectieve methode om het vochtniveau te optimaliseren, de productie-efficiëntie te verbeteren en de korrelkwaliteit te waarborgen. De schimmelremmende eigenschappen van deze technologie elimineren het negatieve effect op de houdbaarheid, wat het gebruikelijke resultaat zou zijn als alleen water zou worden toegevoegd aan het voer, zonder enige verdere behandeling. De relatief lage inclusie van FF Antimould 64 PB+ geeft een significant economisch voordeel voor de veevoederfabriek, terwijl de houdbaarheid van het voer gehandhaafd of zelfs verbeterd wordt.

Proeven hebben de werkzaamheid van FF Antimould 64 PB+ aangetoond: indien toegepast in maïs met 18% vocht bij 37 ° C gedurende één maand, had de behandelingsgroep met 2.5 kg/ton FF Antimould 64 PB+ nog steeds een aanvaardbare kwaliteit van 40.000 CFU/g schimmels, maar de controlegroep was al na 5 dagen beschimmeld.

In februari 2015 werd een beschimmeld maismonster (1.500.000 CFU/g) uit Laos verdeeld in tweeën. Eén deel werd behandeld met 2.0 kg/t FF Antimould 64 PB+ en de andere helft werd onbehandeld bewaard. Na 5 dagen werd het behandelde deel geanalyseerd bij WFC Analytics in Nederland, met een schimmelgehalte van <40 CFU/g, wat aantoonde dat de schimmels waren afgedood en verdere schimmelgroei was gestopt. Analyse na 96 dagen toonde een 'afgekeurde voerstatus' voor de controlegroep en slechts 5.300 CFU/g schimmels voor de behandelingsgroep, wat goede maïs vertegenwoordigt (<10.000 CFU/g).

FF Antimould 64 PB+ (vloeistof) voordelen zijn:

  • Het is geclassificeerd als niet-corrosief door middel van analyses in een erkend laboratorium.
  • Het bevat een hoog percentage vloeibaar Benzoëzuur en Geammonieerd Propionzuur, waardoor het product nog effectiever is dan Pure Propionzuur tegen schimmels en gisten.
  • De oppervlakteactieve stof in het product zorgt voor een extreem lage dosering en reguleert de vrije wateractiviteit (Aw).
  • Het kan worden toegepast in programma's voor het optimaliseren van het vochtgehalte in voer, waarbij extra water aan het voer wordt toegevoegd, zonder de houdbaarheid te verlagen.
  • Een zeer lage dosering, van 400 gram/ton bij 11-13% vocht voor opslag tot 3 maanden

 

FF Antimould 64 PB+: for healthy and profitable feed!

FF Chemicals BV    |    Meetlat 8    |    4251 LX Werkendam   |    Nederland    |    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.