Kwaliteit   |   Contact   |   Het Beste

gmp-klein

Het Toxybind®-assortiment is ontwikkeld om de absorptie van mycotoxinen in het dierlichaam te verminderen, om de uitscheiding van mycotoxinen te bevorderen en hun schadelijke werking te veranderen door biotransformatie in aanzienlijk minder toxische stoffen.

Mycotoxinen zijn toxische secundaire metabolieten die door verschillende schimmels worden geproduceerd, met name door vele soorten Aspergillus, Fusarium, Penecillium, Claviceps en Alternaria. Er zijn naar schatting ten minste 300 van deze schimmelmetabolieten potentieel giftig voor dieren en mensen. De meest intensief onderzochte mycotoxinen zijn Aflatoxin B1 (AFB1), Ochratoxine (OTA), Zearalenone (ZEN), Deoxynivalenol (DON, "Vomitoxine"), T2 en HT2-toxinen en Fumonisinen (FUM). Mycotoxinen worden geproduceerd door schimmels, vooral tijdens de groei (ca. 95%) en bij opslag (ca. 5%) van grondstoffen zoals granen en andere landbouwproducten.

De mycotoxinen AFL-B2, T-2, DON en OTA hebben een negatief effect op het immuunsysteem. Dit kan resulteren in verminderde effectiviteit van medicatie en verhoogde gevoeligheid voor veel ziekten (bijvoorbeeld longziekten, melkziekte, uierontsteking, ketose, PIA en Circo). OTA, FUM en AFL-B1 veroorzaken ook schade aan vele organen zoals de lever, de nieren en de alvleesklier. Daarnaast functioneren OTA, T-2 en DON als vrije radicalen, waardoor schade in het spijsverteringskanaal aan essentiële aminozuren, carotenoïden en vitaminen wordt veroorzaakt. Andere bekende negatieve effecten van mycotoxinen zijn een verminderde vruchtbaarheid, vertraagde seksuele rijping, lage bevruchtingssnelheden, ovariumcysten en verlies van het embryo (vooral veroorzaakt door ZEA, T-2 en DON). De meeste mycotoxinen veroorzaken verminderde voeropname en lagere productie resultaten. Aflatoxine B veroorzaakt ook een risico voor de voedselveiligheid vanwege de omzetting van Aflatoxine B naar Aflatoxine M in melk.

Het Toxybind
® assortiment levert verschillende unieke oplossingen om te beschermen tegen (de negatieve invloeden van) mycotoxinen. Na vele jaren ervaring op dit gebied, evenals onderzoek, ontwikkeling en (in vivo + in vitro) proeven, is FF Chemicals gespecialiseerd op het gebied van mycotoxinebinders. Het Toxybind® assortiment bestaat uit 4 merken die bij elke volgende stap een bredere spectrum mycotoxinen binden, adsorberen of bio-transformeren.

Toxybind
® Basic is een speciaal ontworpen binder, die polaire mycotoxinen maximaal (100%) in de maag (pH 3) en het darmkanaal (pH 6,5) adsorbeert. Het werkzame bestanddeel is door de EFSA in de Europese Unie geregistreerd voor het verminderen van de verontreiniging van diervoeders door middel van mycotoxinen (categorie 1, functionele groep m, EU-nummer 1060/2013). De antioxidanten in Toxybind® Basic hebben een beschermend effect. Ze beschermen de cellen in het dier tegen oxidatie door vrije radicalen en voorkomen schade aan essentiële voedingsstoffen en vet per-oxidatie.

Toxybind
® Plus is een gemodificeerde mycotoxine-inactivator, samengesteld uit multilayer kleimineralen, gisten en antioxidanten, die zowel polaire als niet-polaire mycotoxinen inactief maken, adsorberen en binden: maximaal bij AFL B1, B2, G1, G2 (100%), OTA (95%), T-2 (77%) en ZEN (95%).

Toxybind
® Premium bevat naast de actieve ingrediënten van Toxybind® Plus ook een extra combinatie van zorgvuldig geselecteerde kruiden en planten. Dit unieke ontwerp zorgt voor ontgifting van de lever, de alvleesklier en de nieren, evenals orgaanherstel na schade veroorzaakt door mycotoxinen, voor alle diersoorten. Bovendien bevat Toxybind® Premium meerdere producten die een positief effect hebben op het immuunsysteem.

Toxybind
® Perfect is het laatste, maar zeker niet het minste merk in het Toxybind assortiment. Toxybind® Perfect bestaat uit een synergistisch mengsel van speciaal geselecteerde bindmiddelen, enzymatische biotransformatoren en planten, om mycotoxinen (AFL, FUM, OTA, T2) te binden en te transformeren (DON & ZEN) in niet-toxische moleculen en ze te elimineren uit het dier.

Proefresultaten (in vivo en in vitro) zijn op aanvraag verkrijgbaar.

FF Chemicals: for healthy and profitable feed

 

Contact FF ChemicalsWilt u meer informatie over onze producten of heeft u een andere vraag, neemt u dan contact met ons op! >>

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com