Kwaliteit   |   Contact   |   Het Beste

Poultry Acid FL Plus

POULTRYACID FL PLUS

Een dysbacteriose complex kan worden gedefinieerd als de aanwezigheid van een kwalitatief en/of kwantitatief abnormale flora in de dunne darm, die een verkeerd evenwicht en verstoorde absorptie veroorzaakt. Na 21 dagen kan dit worden geassocieerd met natte mest, een vermindering van de voeropname en aanwezigheid van gas en vloeistoffen in de darmen. Bacteriële enteritis is toegenomen sinds de vermindering van antibiotica (als groeibevorderaar).

De dunne darm van gezonde kippen heeft betrekkelijk lage niveaus pathogene bacteriën, terwijl kippen met dysbacteriose een aanzienlijk hoger aantal pathogene bacteriën in de darmen hebben. Van Clostridium perfringens aangetoond dat het bijdraagt ​​aan deze overgroei van ongunstige bacteriën.

Clostridium perfringens wordt opgenomen uit de omgeving, bijvoorbeeld uit (verontreinigd) voer, drinkwater of andere onderdelen van het totale proces. Clostridium Perfringens is meestal een ‘normale' bewoner van het darmkanaal van de kip, zonder negatieve invloed op het dier. Bij gezonde kippen zijn deze bacteriën gewoonlijk aanwezig in de caeca en de lagere dikke darm.

Exponentiële groei van Clostridium Perfringens wordt veroorzaakt door de beschadiging van het darmslijmvlies, door verandering van de darmflora, een abnormale pH in het maag-darmkanaal of immuunsuppressie.

De gezondheidsstatus van het dier heeft een duidelijk effect op zijn prestaties. Begrip van de toestand van de darmen (anatomie, fysiologie en functie) is van cruciaal belang voor het bereiken van een optimale voedingsefficiëntie. De interactie tussen de toestand van- en de bacteriepopulatie in de darmen is van grote invloed op de darmgezondheid van het dier. Het behouden van een goede symbiotische relatie tussen het dier en zijn darmmicroflora wordt erkend als een cruciaal onderdeel in de ontwikkeling van goede voedingsstrategieën. Omdat het darmkanaal in het dier veel afweermechanismen bevat tegen het ontstaan ​​van pathogene flora, is het van het grootste belang om de gezondheid en de functionaliteit van het darmkanaal te behouden door middel van toevoegingsmiddelen. De maagdarmflora bij pluimvee vertegenwoordigt een complex ecosysteem wat bestaat uit veel verschillende soorten bacteriën. Hoe gevarieerder de bestaande flora, hoe stabieler het systeem is. De microflora bouwt een microbiële barrière in de darmen op, die het slijmvlies beschermt en de proliferatie van pathogene bacteriën voorkomt (competitieve remming). De positieve bacteriën zijn met name bifidobacteriën en lactobacillen, die melkzuur produceren en helpen om een ​​lage pH te handhaven.

DE WERKING VAN POULTRY ACID FL PLUS

Poultry Acid FL Plus is een synergistisch mengsel van mierenzuur en melkzuur op basis van Calciumcitraat technologie, verrijkt met Laurinezuur. De toepassing van Poultry Acid FL Plus leidt tot een vermindering van de adhesie van pathogene bacteriën in de darm, door modificatie van genexpressie, verbeterde integriteit & efficiëntie van de darm en een geoptimaliseerde productie (stimulering) van nuttige bacteriën, waaronder bifido-bacteriën en lactobacilli. Door de natuurlijke darmflora te stabiliseren, kan kolonisatie van pathogene bacteriën worden tegengegaan. Het onderhouden van een correct werkend spijsverteringsstelsel betekent een vermindering van stress voor het dier. De stabilisatie van de fysiologische spijsverteringstoestand verbetert de voeropname en de voederconversie van het dier. Poultry Acid FL Plus is actief in zowel de krop, de spiermaag als de dunne darm.

Proeven met Poultry Acid FL Plus bij slachtkuikens hebben significante verbeteringen laten zien in zowel voeropname, groei en voederconversie. In vitro-onderzoeken hebben een verlaging van Clostridium Perfringens tot wel 90% aangetoond bij een dosering van slechts 0.4%!

Poultry Acid FL Plus is leverbaar in 25kg zakken en 1.000kg Bigbags.

FF Chemicals BV    |    Meetlat 8    |    4251 LX Werkendam   |    Nederland    |    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.