Kwaliteit   |   Contact   |   Het Beste

Magnesium Acetaat

Intensieve productiesystemen kunnen aanleiding geven tot stress voor dieren, die tot uitdrukking komt in vechten, kannibalisme, hoge sterftecijfers (ook tijdens het transport)  en het "plotselinge dood"  syndroom, maar ook in een lagere kwaliteit van het vlees.
De aanvulling van mineralen (vooral magnesium en zink) spelen een belangrijke rol bij het verlichten van de symptomen van stress.
Magnesium is een van de belangrijkste minerale componenten van de cel. Als een enzymactivator,  katalyseert Magnesium andere enzym reacties, die deelnemen aan het ionentransport in de zenuwcel.

De opname van magnesium bij dieren met één maag, vindt vooral plaats in de dunne darm. De beschikbaarheid van magnesium wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals leeftijd van het dier maar ook de chemische samenstelling van de magnesiumbron. De organische vorm vertoont in het algemeen een betere beschikbaarheid dan de anorganische vorm.

In de praktijk is de veelal gebruikte bron van magnesium het anorganische magnesiumoxide, dat afhankelijk van de oorsprong van het mineraal aanzienlijk kan verschillen in de beschikbaarheid voor het dier. Vanwege de variabiliteit in oorsprong, samenstelling en beschikbaarheid van magnesiumoxide bronnen, moet het gebruik ervan goed worden overdacht. Bovendien heeft magnesiumoxide een slechte smaak en een extreem hoge buffercapaciteit, wat resulteert in lagere groeicijfers.

Magnesium Acetaat (magnesium gebonden aan azijnzuur) is een 100% beschikbaar magnesiumbron, zonder negatieve invloed op de smaak. Ook heeft dit product geen negatieve invloed op de buffercapaciteit van het voer.

Desgewenst is ook magnesium gebonden aan citroenzuur leverbaar (Magnesium Citraat).

Proeven hebben aangetoond dat staartbijten en vechten verminderdert, terwijl de groei van het dier verbetert.

FF Chemicals BV    |    Meetlat 8    |    4251 LX Werkendam   |    Nederland    |    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.