Kwaliteit   |   Contact   |   Het Beste

LactoYeast

LactoYeast is een pure, onverdunde gistsoort van de stam Saccharomyces Cerevisiae. Omdat het een puur product is zonder cultuur of andere vulstoffen, is de dosering per koe per dag relatief laag (15 gram/koe/dag) en het effect in vergelijking met andere gistproducten zeer hoog. LactoYeast zorgt voornamelijk voor een hogere melkproductie en een verbeterde gezondheidsstatus, wat beiden terug te zien is in de portemonnee van de gebruiker.

De vijf hoofdcomponenten van LactoYeast zijn: Aminozuren, Glutaminezuur, Mannan Oligo Sachariden (MOS), Bèta Glucanen en Nucleotiden.
De Aminozuren zorgen voor een toename van het aantal fermentatie bacteriën in de pens, wat een positief effect heeft op de melkproductie. De reden hiervan is dat minstens 75% van de energie en eiwitten die nodig zijn voor de melkproductie geproduceerd worden door deze specifieke bacteriën. Door middel van microbiële fermentatie worden vetzuren zoals propionzuur geproduceerd, wat de belangrijkste energiebron is voor zowel groei als lactatie. Verder is de samenstelling van de Aminozuren zodanig dat deze optimaal is voor de synthese van melkeiwit.
LactoYeast zorgt voor verbeterde microbiële activiteit in de pens en dat leidt tot een hogere productie van propionzuur en minder methaan. Daardoor hebben de koeien meer energie beschikbaar om meer melk te produceren. De veranderde pensfermentatie vanwege de Aminozuren in LactoYeast zorgt voor een hoger productieniveau. De verbeterde energietoestand heeft een direct effect op de gezondheid van de koe. Tijdens diverse proeven werd waargenomen dat koeien die LactoYeast gevoerd krijgen fitter zijn en een meer glanzende huid hebben. Een andere waarneming is dat de mest smeuïger wordt, met zeer weinig tot geen onverteerde bestanddelen.

De tweede component (Glutaminezuur), zorgt voor smakelijkheid en daardoor voor een verhoogde voederopname. MOS en ß-Glucanen zorgen voor betere immuniteit en binden verschillende pathogene bacteriën en mycotoxinen, die daardoor geen negatie invloed meer op de gezondheid van het dier kunnen uitoefenen. Het laatste bestanddeel (Nucleotiden) zijn de kleinste en belangrijkste bouwstenen voor de generatie van darmwandcellen, levercellen, beenmergcellen en bloedcellen. Deze cellen spelen een essentiële rol bij de voerefficiëntie en het immuunsysteem.
Vanwege de verbeterde immuniteit zijn er ook minder ziektes, zoals melkziekte en uierontsteking. De gevallen van uierontsteking zijn tijdens het voeren van LactoYeast bij sommige bedrijven gedaald met meer dan 65%. Ook het celgetal daalde met ruim 50 punten, wat duidt op gezondere koeien.
De Mannan Oligo Sachariden en (1,3 & 1,6) ß-Glucanen in LactoYeast zorgen voor het binden van pathogene bacteriën (bijvoorbeeld E-Coli) en verschillende gifstoffen zoals endo- en mycotoxinen. Dit heeft bij kalveren een vermindering van diarree tot gevolg en daardoor is er veel minder sterfte.

Verschillende proeven bij melkkoeien hebben aangetoond dat een dosering van 15 gram LactoYeast per koe per dag een verhoogde melkproductie oplevert van 0.5 tot 1.7 liter per koe per dag, gezien over zowel kortere periode vergelijkingen (12 weken), als langere periode (52 weken). Deze resultaten waren zichtbaar bij vergelijkingen tussen groepen in dezelfde periode, alsook tussen dezelfde groepen in verschillende periodes onder dezelfde omstandigheden.
Gebaseerd op een melkprijs van 29.4 cent (juni 2015), levert de verhoogde melkgift en eiwit + vet de boer van deze proef in Nederland een totaal voordeel op van 60.2 eurocent per koe per dag. In het geval van de tweede proef in Nederland gaat het om een voordeel van 47.4 cent per koe per dag, gebaseerd op een melkprijs van 27.0 cent (januari 2016). Deze voordelen zijn enkel en alleen gebaseerd op de voordelen van hogere melkproductie en gehaltes. Daarnaast werd ook een betere gezondheid waargenomen, zoals bijvoorbeeld vermindering van het aantal gevallen van uierontsteking met 67%, wat uiteraard ook leidde tot een forse kostenbesparing.

Vanwege de verbetering van de gezondheid en de weerstand wordt LactoYeast ook gebruikt bij droge koeien vanaf twee weken voor het afkalven.

Proefresultaten van de verschillende proeven zijn op aanvraag beschikbaar.

LactoYeast: for healthy and profitable feed!

FF Chemicals BV    |    Meetlat 8    |    4251 LX Werkendam   |    Nederland    |    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.