Kwaliteit   |   Contact   |   Het Beste

FermAcid NG Plus

FermAcid NG Plus is een niet-corrosief droog mengsel van gluconzuur; zorgvuldig geselecteerde kruiden en (optioneel) Na/Ca-Butyraat. Het product is ontwikkeld op basis van de bekende voordelen van boterzuur. Boterzuur dient als energiebron voor de villi, (re)genereert de epitheelcellen (dit geeft een verlaagde FCR) en boterzuur zorgt voor het aanmaken van de Tight Junctions, waardoor er minder lekkage door de darmwand naar de bloedbaan plaats vind. Bovendien zorgen de natuurlijke anti-oxidanten uit de kruiden voor een verbeterde immuunstimulatie en verminderde hittestress. De actieve ingrediënten in deze kruiden zijn de natuurlijke polyfenolen. Deze polyfenolen werken tevens als een transportmechanisme voor het Butyraat naar de organen van het dier.

FermAcid NG Plus heeft een andere werkwijze en aanpak dan alle andere beschikbare bronnen van boterzuur. Het belangrijkste bestanddeel van FermAcid NG Plus is Gluconzuur, wat in de dunne en dikke darm fermenteert tot verschillende kortketen-vetzuren (Asano et al, 1997). Het verhoogde percentage boterzuur (+57%) is het hoogst in vergelijking met de andere vetzuren die in de darm worden gefermenteerd. Dus voornamelijk boterzuur is 'target produced' in de dunne en dikke darm, vanuit FermAcid NG Plus. De belangrijkste functie van boterzuur in de darm is het vergroten van het oppervlak van de villi. (Campbell et al., 1997; Le Blay et al., 1999 en Mortensen et al., 1988). Een ander belangrijk gegeven is dat door middel van gefermenteerd boterzuur Tight Junctions worden gecreëerd om de darmwand te versterken en samen te laten vloeien, waardoor ongecontroleerde lekkage naar de bloedbaan wordt voorkomen. (Luying Peng et al, J. of Nutrition 2009). FermAcid NG Plus is in staat om kolonisatie van Salmonella te voorkomen en kan op die manier de negatieve gevolgen van salmonellabacteriën vermijden.

FermAcid NG Plus bevat optioneel een oplosbaar zuiver Na/Ca-Butyraat dat geurgecoat is en daarom rechtstreeks wordt opgenomen in het eerste deel van de dunne darm naar de bloedbaan. Dit is wat we een "tweetrapsraket" noemen: optimaal gebruik van de beschikbare mogelijkheden om enerzijds de darmgezondheid, de darmflora en de darmbarrière te verbeteren en anderzijds de voederconversie te verbeteren door een vergroot villi-oppervlak.

Proefresultaten van FermAcid NG Plus tonen een significante vermindering van de voederconversie van 1.41 naar 1.31 bij gespeende biggen (vanaf dag 1 na het spenen tot dag 42 na spenen). Verder werd een gemiddelde gewichtstoename van 1.0 kg gemeten op dag 42 na het spenen. Proefresultaten zijn op aanvraag inzichtelijk.

De voordelen van FermAcid NG Plus zijn:

  • Een unieke natuurlijke groeibevorderaar voor monogastrics.
  • Een sterk geconcentreerd product, dat zowel organische zuren, kruiden als gecoate organische zuren bevat met totaal > 99% actieve stof.
  • Het verhoogt de darmgezondheid op een zodanige manier dat de productiecijfers (ADG) met 5% en meer toenemen.
  • De voederconversie werd verlaagd met 5.5 % bij een universitair uitgevoerde proef.
  • Het product is stabiel (tijdens het pelletiseren) gedurende 4 uur bij een maximale temperatuur van 110° C.
  • Fermacid NG Plus is niet corrosief voor equipment in de fabriek.
  • Het product bestaat uit free-flowing kristallijn poeder en is geurloos.

FF Chemicals BV    |    Meetlat 8    |    4251 LX Werkendam   |    Nederland    |    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.