Kwaliteit   |   Contact   |   Het Beste

Bact Acid FLA

Bact Acid FLA is een niet-corrosieve organische zurenmix in poedervorm. De unieke eigenschappen van het product zijn de mogelijkheden om verschillende organische zuren te leveren in combinatie met beschikbaar calcium met een lage pH (3.5 - 4.5). Daarom hoeven veevoederfabrikanten geen (of minder) basisch calcium met een hoge pH toe te voegen aan het voer, zoals krijt (calciumcarbonaat). Vanwege basische calcium bronnen wordt de antibacteriële activiteit van het zuur namelijk veel lager (tot 80% minder activiteit in vergelijking met Bact Acid FLA).

Bact Acid FLA verlaagt de buffercapaciteit ('zuurbindend vermogen') van het voer op twee manieren: door organische zuren met lage pH en door middelen van de vervanging van het (bufferende) krijt.

Bact Acid FLA verlaagt de pH van het voer met 1 tot 2 pH-punten, wat grote gevolgen heeft voor de gezondheid van kippen.

De reden voor de hoge anti-bacteriële activiteit is dat organische zuren alleen een bacteriecel kunnen binnendringen in hun niet-gedissocieerde vorm. Dat betekent dat de pH lager of dichtbij de pKa waarde moet zijn van het betreffende organische zuur. In het geval van mierenzuur, melkzuur en azijnzuur is dat een pH range van 3.75 tot 4.75. Alleen in de moleculaire vorm, de zogenaamde niet-gedissocieerde vorm, is een organisch zuur in staat om een ​​H+ -ion in een bacteriële cel (bijvoorbeeld Salmonella) te doneren en daardoor de bacteriële cel te vernietigen (Russell, 1992). Daarom profiteren onze klanten van veel financieel voordeel door het gebruik van organische zuren op basis van een 'calciumcitraat drager' - in vergelijking met bijvoorbeeld vloeibare zuurmengsels of zuren op basis van silica dragers, waarbij nog steeds krijt nodig is om aan het diervoeder te worden toegevoegd.

Bovendien heeft Bact Acid FLA geen scherpe geur en zal het alleen actief zijn (100%) in een vochtige omgeving (bijvoorbeeld in lichte mate het voer of zeer sterk in de maag van het varken). De sterke antibacteriële functie van het product resulteert in een verbeterde gezondheidstoestand en betere prestaties van het dier.

Vanwege het brede spectrum van verschillende organische zuren en het synergetische effect van orthofosforzuur (dat de pH van het mengsel zelfs onder de pKa van de andere zuren verlaagt), wordt een maximaal antibacterieel effect bereikt, terwijl er geen schade wordt toegebracht aan gunstige bacteriën zoals Lactobacilli en Bifido-bacteriën.

Proefresultaten van Bact Acid FLA zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De voordelen van Bact Acid FLA zijn:

  • Een sterk geconcentreerd product dat zowel organische zuren als een organische calciumdrager (beschikbaar calcium) bevat met een totaal gehalte aan actieve stof van meer dan 85%.
  • Een economische antibacteriële oplossing tegen gram-negatieve bacteriën.
  • Vermindering van de passage snelheid van voer door de maag en eliminatie van E-Coli en Salmonella in het voer en het maagdarmkanaal van het dier.
  • Verlaagt de buffercapaciteit van het voer
  • Verlaging van de pH van de maag, wat resulteert in een betere hygiëne en verteerbaarheid van eiwitten.
  • Verhoogt de enzymactiviteit van de alvleesklier.
  • Preventie van de vorming van toxische metabolieten (endotoxinen en exotoxines).

FF Chemicals BV    |    Meetlat 8    |    4251 LX Werkendam   |    Nederland    |    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.